top of page

Alla djur kan tränas!

Då hundägarna har fullt upp med påsk och annat så har jag frågat mig runt efter lite andra djur att få träna med! Som tur är har jag fina vänner med olika sorters djur, så det finns lite olika raser att busa med! Just nu har jag fokus på hästar. Strimlan, ledarhästen i hagen, bestämde fort att det var honom jag skulle träna. Så vi körde på (den mörkbruna hästen).


Hästar är otroligt smarta djur så det tog inte lång tid för Strimman att förstå att detta var en ny sorts träning där testa är det som behöver göras för att få belöningen! Som belöning blev det små morotsbitar, bra för tänderna och tillräckligt gott för att Strimman ville vara med och träna.


Då jag och Strimman inte hade någon direkt relation innan så ville jag att han skulle känna att träningen var helt och hållet frivillig. Detta då jag tycker att träning av olika sorter ska vara rolig för både djuret och människan. För att säkerställa att Strimman tränade med mig för att han faktiskt ville det och inte för att han var tvungen så tränade vi i hagen. Utan grimma eller grimskaft. Ville Strimman träna fick han komma till mig. Tyckte han att det var tråkigt så kunde han välja att gå därifrån. Jag tvingade honom aldrig att stanna.


Med mer träning kan man börja sätta mer ansvar på djuret, fler krav. Men i början föredrar jag att jobba helt frivilligt och för att det ska vara roligt. Så Strimman lärde sig fort saker som att dutta med mulen mot min hand, långt ned eller högt upp. Jag fick honom att backa, gå framåt, snurra runt och följa mig i hagen. Favoriten för mig var att lära honom att lägga huvudet över min axel :P, det är ju en så mysig hästkram!


Vi har nu tränat ihop 2 gånger och fler gånger blir det! Jag vill se hur långt jag kan komma i olika trix, men framförallt lär Strimman mig många olika saker när det kommer till att träna häst istället för hundar!


Framöver kommer det bli många fler djur jag tränar! Vem vet, kanske dyker det upp kurser för även er med andra husdjur än bara hundar :). Men närmast på träningslistan nu är; hästar, råttor, höns, får, gris och förhoppningsvis ännu fler!


Till mina kära hundägare: jag väntar bara på att ni ska vilja träna så finns jag där! Var inte blyga utan boka in massa tider med mig :P det är ju så roligt!


Strimman & Runar

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page