top of page

Trixie ramp

Då Dennis diagnostiserats med artros på flertals ställen så köpte jag självklart en ramp för att han inte längre skall behöva hoppa in i bilen. Hittade en som verkade bra, nämligen "Petwalk Ramp Utdragbar". Med halkskydd och möjlighet att dra ut för större bilar samt så en kan fälla ihop den och lägga in i bilen. Fick hem paketet och öppnade det glatt. Redan när jag tagit ut rampen och kände på materialet som användes som "halkskydd" blev jag lite orolig. Ni alla vet hur det känns att ta på sandpapper? Tänk er den känslan fast ännu vassare! Jag började fundera på om denna kunde vara farlig för Dennis, som den hönsmamma jag kan vara. Men jag tänkte att den säljs ju för husdjur så borde inte vara någon fara. Men misstänkte att om hunden av någon anledning ramlade eller gled med tassen mot materialet så skulle den kunna skära sig.

Men nu är rampen köpt så dags att träna! Dennis får gå på rampen flertals gånger för att bli van. Lång historia kort; Dennis snubblar och ramlar över/på rampen. Hönsmamman här reagerar instinktivt och Dennis lyfter ena tassen för att visa att det gör ont. Jag känner igenom honom och märker plötsligt att jag har blod över händerna (ganska mycket). Chockat funderar jag på vart blodet kommer ifrån. Visar sig att Dennis i fallet slaget hakan mot materialet för "halkskydd" och då fallet innebar mer tyngd och att hakan drogs mot materialet så blev det flera "skrapsår" under hakan på Dennis som blödde ganska bra.

Så jag vart lite irriterad att en fara jag kunde se inom loppet av 3 sekunder av interaktion med denna vara, inte uppmärksammats av varken Trixie (deras ramp) eller återförsäljarna. Djur är djur, precis som vi människor, så i min mening skall det vara "barnsäkert". Med andra ord ska saker vara, så gott det går, säkra för djuren. Om de så skulle snubbla eller halka. Min upplevelse är att denna ramp inte alls är säker. Självklart kommer inte olyckor hända för alla hundar, alla är ju inte lika klantiga som jag och min hund. Men för vissa. Så jag skrev till Trixie för att varna dom om detta. Här är svaret jag fick:

"Dear Mrs. Matsson,

We refer to your message and are very sorry that you are not satisfied with the ramp for your dog.

We have had this ramp in our assortment for 10 years and have had hardly any complaints or objections to it so far.

Fortunately we have never had to take note of an incident like yours.

Due to a change in packaging, we recently tested this ramp with our dogs on site and again we could not find any material problems.

Otherwise the ramp would not have gone on sale.

We are therefore convinced that the ramp does not represent a general danger and that the slipping of your dog is unfortunately a regrettable individual case.

Please ask your salesman if he is so kind to take it back. He does not have to, as long as there is no material or production defect.

We hope that your dog will recover quickly and stay healthy.

Best regards

Your TRIXIE-Team"


Då blev jag lite irriterad igen XD. Så först och främst: jag rekommenderar inte denna produkt till någon! Om ni vill köpa en ramp till era djur så undvik denna! 2, jag har tänkt göra en liten video där jag testar rampen. Mest för skojs skull men också för att göra en liten poäng XD. Så min Youtube kanal (om ni missat den) kommer få sin andra video. Den första videon blir en liten träningsvideo bara för skojs skull som jag ska försöka lägga upp ikväll! Så ha ögonen öppna här på hemsidan eller facebook om ni är nyfikna att se lite videor!
27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page